Премиерът уволни заместник-областната управителка Анита Коцелова

Анита Коцелова вече не е заместник-областен управител на Благоевградска област. Тази сутрин е пристигнала заповед на министър-председателя, с която я освобождава от длъжност.

Решениете идва като очаквана стъпка след като Слави Трифонов реши да изтегли своите министри от коалицията. Вчера регионалният министър Гроздан Караджов подаде оставка, днес се очаква да напуснат министерските кресла Теодора Генчовска, Александър Николов и Радостин Василев.

Вчера бяха уволнени петима областни управители от партията на Трифонов. С постовете се разделиха губернаторите на Русе, Враца, Кюстендил, Плевен и Разград.

Днес вълната стигна до по-ниския ешелон на държавния апарат.

Анита Коцелова бе назначена за заместник-областен управител на Пиринско през януари от квотата на ПП „Има такъв народ“.

29-годишната дама е от Петрич и за кратко бе депутат от партията на Слави Трифонов в миналия парламент. Коцелова има няколо дипломи за висше образование. Тя е завършила специалностите ,,Публична администрация”, ,,Стопанско управление – управление на маркетинга” и „Обществено здраве и здравен мениджмънт”.

Като заместник-областен управител редовно участваше в церемониите по поднасяне на венци и цветя на паметниците в Благоевград по време на честванията на различни исторически дати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене