Бойко Борисов пробва пръв ЛОТ 4 на магистрала „Струма“ (обновена)

Премиерът Бойко Борисов и министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски пробваха първи новооткрития участък от магистрала „Струма“ между Сандански и Кулата.Министър-председателят  сам шофираше джипа си и бе категоричен, че трасето е отлично.

Пускането на новия участък премина при изключително екстремни метеорологични условия. Почти през цялото време на официалната част духаше много силен вятър.

Обещахме на хората и след един час те вече ще карат спокойно. Около шосето още двайсетина дни ще има довършителни пработи, каза Бойко Борисов и допълни, че веднага ще започнат и ремонти в околните села, където пътищата бяха разбити.

 Обещахме на животновъдите да им направим подходи, така че да стигат до имотите си край магистралата. Всички ще са доволни, каза премиерът.

Премиерът бе катигоричен, че ЛОТ 2 от магистрала „Струма“ ще бъде пуснат до края на октомври.

„Има малко забавяне заради археологията, която е на 8-9 хил. години. И аз почнах като Орешарски, който казваше 8-9 млрд. Но, наистина, разкритото от археолозите е много ценно. На фона на столетия без пътища, 20 дни не е болка за умиране“, каза още Бойко Борисов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене