Зрелостничка от ПМГ „Яне Сандански“ с абсолютно отличие от матурата

Зрелостничката от гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ Христина Франгова донесе голяма радост на своето училище и своя роден град и стана една от най-коментираните личности там, след като стана една от 49 ученици от цялата страна с пълни шестици и от двете матури

Поводът бе големият успех, който постигна – две пълни шестици на ДЗИ, което не е постигано от повече от 10 години в нейното школо и региона. С постигнатите резултати на матурата по български език и литература и математика, тя автоматично стана и единственият абсолютен отличник, след като през цялото си обучение показа непоклатимо постоянство и не получи нито една оценка, различна от 6 по всички предмети. Със своя стремеж за усъвършенстване целия си период в гимназията дъщерята на шефа на „Охранителна полиция“ в южния град Васил Франгов заслужи не една награда за положените усилия, а последната бе почетният знак на ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев.

Постигнатите високи резултати от зрелостните изпити ще помогнат на Христина да осъществи и своята мечта да продължи своето развитие в сферата на Информационните технологии. Дванадесетокласничката от ПМГ „Яне Сандански“ има желание да кандидатства за специалността „Софтуерно инженерство“ в СУ, с която свързва своето бъдеще.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене