Директорът на училището в Гърмен оглави Ротари клуб

Директорът на СОУ “Св. св. Кирил и Методий” в село Гърмен Стоян Стругов е новият президент на Ротари клуб – Гоце Делчев.

Досегашният президент д-р Мария Герова предаде президентската огърлица на училищния шеф в присъствието на Слави Лачинов – асистент дистрикт гуверньор.

„И като директор на училището в Гърмен, и като президент на Ротари клуб ще работя в полза на обществото. Посоката е една, но това е огромна отговорност. В програмата ни с ротарианците са предвидени много дейности с основен акцент благотворителност”, заяви Стоян Стругов.

Предстоят много прояви на Ротари клуб – Гоце Делчев в подкрепа на хората – възрастни и подрастващи. Тези дни обаче Стругов е изцябо ангажиран с училището, което ръководи. Защото по новия закон то се преобразува в средищно и това налага доста промени в нормативната база. „При нас учат деца от много населени места в общината. Най-важното е, че няма отлив на ученици. Таци учебна година имаме по една паралелка във всички класове – от първи до дванадесети. В някои паралелки ще учат по 30 деца, обшият брой на учениците е около 300. Разполагаме с добра материална база и с мотивирани учители”, казва директорът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене