Гордостта на Хаджидимово Евдокия Попадинова смени Лондон с Охайо

Родената в Хаджидимово футболистка Евдокия Попадинова отлетя за САЩ, където освен, че ще продължи футболната си кариера, ще наблегне и над учебниците. Евето ще учи в University of Northwestern в Лима, щата Охайо.

Нападателката ще бъде и част от женския футболен отбор на университета в Щатите. За последно Попадинова се подвизаваше в английския клуб Лондон Бийс. С лондончанки Евдокия стигна до полуфиналите на турнира Континентъл къп в Англия. В събота тя трябваше да участва в битката за място на финала, срещу Бирмингам, но вместо това ще си подрежда багажа в новата квартира в Охайо. University of Northwestern е основан през 1920 година и включва в себе си пет колежа.

В университета има отбори по баскетбол, футбол, волейбол, тенис на корт и други, които са редовни участници в колежанските първенства на Америка. В женския отбор по футбол, Евдокия ще трябва да се конкурира за титулярно място с момичета от Швеция, Англия, Франция, Германия и др. В меката на женския футбол САЩ, Попадинова има амбиции да играе футбол на високо ниво, но първо трябва да премине през колежанския спорт, където голяма част от състезателите в различните видове спорт на Америка, правят първи стъпки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене