Три нови детски градини ще строят в Благоевград

Нова детска градина, която ще приема децата в кв. „Освобождение“ ще бъде изградена от Община Благоевград. Така на практика ще бъде решен дългогодишен проблем, тъй като до този момент детско заведение в района липсва. Още две детски градини ще бъдат построени на територията града. Едната от тях ще бъде в ж.к. „Ален Мак“ (до IX ОУ), а другата на ул. „Полк. Дрангов“.

„Успяхме да спасим около 7 млн. лева.Когато встъпих в длъжност бяха проведени обществени поръчки за 3 детски градини, имаше и сключени договори за изпълнение. Оказа се обаче, че избраните петна за изграждане на детските заведения са неосъществими като строително изпълнение, заради несъответствие със стандартите. Едната от тях беше предвидена в парка при ул. „Даме Груев“, другата в района на „Баларбаши“, а третата в кв. „Еленово“. Поради тази причина се наложи да търсим алтернативни варианти за локации и към момента вече сме изпълнили тази задача.

Получихме писмо от министъра на образованието, който приема тези промени. Оттук нататък предстои преотреждане на имотите, проектиране, обявяване на Обществени поръчки и преминаване към СМР“, поясни на пресконференция кметът Илко Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене