Разкриха ги! Заснеха севернокорейци да се екипират в руска база ВИДЕО

Според разузнаването на Сеул, 1500 от общо близо 10 000 севернокорейски войници са в бази в руския Далечен Изток

Войници от армията на Северна Корея вече се обучават в Русия, преди вероятно да бъдат изпратени на фронта в Украйна. Това съобщиха от разузнавателната служба на Южна Корея.

Според нея около 1500 от общо близо 10 000 севернокорейски войници са в бази в руския Далечен Изток.

В интернет се появи видео, разпространено от украинския Център за стратегически комуникации и информационна сигурност, за което се твърди, че показва как корейски военни се екипират с руско снаряжение на територията на Сергеевския полигон в Приморски край, уточнява UNIAN.

„Севернокорейските войници се оборудват с руска техника. Новополучени кадри са на не повече от 72 часа“, гласи текстът към видеото.

https://t.me/vchkogpu/51819?single

Южнокорейското разузнаване публикува и сателитни снимки на военни обекти, направени на 16 октомври, където според информацията се подготвя изпращането на севернокорейски военни в Украйна.

„Севернокорейците са снабдени с руски военни униформи и руско въоръжение, а също така са им издадени фалшиви лични карти на жители на регионите Якутия и Буратия в Руската федерация, които имат подобен (азиатски) външен вид на този на севернокорейците“, посочват от разузнавателната служба на Сеул.

Снимките показват полигон в Усурийск, където на плаца се виждат около 400 строени войници, и в Хабаровск, където се предполага, че се обучават около 240 военни от КНДР.

https://t.me/milinfolive/133093

По-рано руски военни блогъри публикуваха друго видео, за което се твърди, че е на новопристигнали войници от Северна Корея.

Превод и редакция: БЛИЦ

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search