Трудова борса за украински граждани откриха в Банско

„Бюрото по труда“ в Разлог – филиал Банско участва в организираната от Агенцията по заетостта национална информационна кампания на открито за български и чуждестранни граждани, в т.ч. бягащите от конфликта в Украйна, които пребивавaт в България. Кампанията под наслов „На работа в БГ” се провежда в рамките на три седмици и ще предостави възможност за интензивно информиране, консултиране и активиране на живеещите в България за търсене на работа и ползване на услугите на бюрата по труда.

Информационните дни стартираха в общо 91 точки на открито в цялата страна, на които по предварително изготвен график екипите на бюрата по труда ще бъдат на разположение на всеки гражданин на България, Украйна или друга държава, който желае да започне работа у нас.

В Банско, като едно от населените места с концентрация на украински граждани, щандът на Агенцията по заетостта ще работи до 3 юни включително. В рамките на информационните събития, под специално обособените шатри на кампанията, търсещите работа могат да получат изчерпателна информация за възможностите за заетост в България. Те са подробно консултирани за наличните свободни работни места, както и за всички услуги, предлагани от структурите на Агенцията по заетостта – насочване към работодател или работни места, включване в обучение, психологическо подпомагане, професионално ориентиране и други.

И.д. Теодора Татарска и колегите й експерти от „Бюро по труда“ в Разлог – филиал Банско лично консултират много от гражданите, които бяха дошли да потърсят повече и конкретна информация за работни места, за възможности и изисквания при наемане.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене