Благоевград не се отказва от зарята за Нова година

Дори Община Благоевград да се лиши от пиротехническото шоу по повод настъпването на Новата 2022 г., тези пари няма как да бъдат преведени по сметката на нуждаещите се от изгорелия блок в кв. „Струмско“, защото това би било незаконосъобразно.

Това написа във Фейсбук кметът на града Илко Стоянов по повод призив парите за новогодишната заря да бъдат дадени с благотворителна цел – за подпомагането на останалите без жилища след пожара в жилищен блок.

Той подчертава, че това действие само по себе си не би било дарителство, а преместване на бюджетни пари от едно перо в друго.

Дарителството е личен акт на всеки човек, а не действие на администратор или политик, категоричен е градоначалникът и допълва, че паричната равностойност на пиротехническото шоу за посрещането на новата година ще бъде преведена по сметката на хората от изгорелия блок, но не от бюджета на Общината, а лично от неговата заплата.

Не считам за нужно да обявявам какъв точно е размерът на сумата, защото целта е не да се мерим в цифри и морал, а да опитаме да прекратим противопоставянето между самите нас, посочва още той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене