Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев чества патронен празник

Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев празнува патронен празник. С поредица от забавни и образователни инициативи училището чества своя празник.

Шестдесет художници от Първо ОУ – Гоце Делчев взеха участие в творческото ателие „Под липите“ и твориха в чест на патронния празник на любимото училище, а учениците от 2 „в“ клас изработиха триизмерна апликация на Св. Св. Кирил и Методий. Много усмивки и страхотни преживявания донесе проведеният спортен празник за учениците от Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. В организираните щафетни игри между класовете децата от начален етап проявиха качества като екипност, бързина, сила, съобразителност и толерантност. Победителите бяха наградени с медали.

Директорът на Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ г-жа Людмила Дерменджиева произнесе слово, с което поздрави учениците, учителите и родителите.

Мили ученици, скъпи учители, уважаеми родители,

24 май – най-големият духовен празник в календара на българите, най-светлият празник за цялата славянска общност – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост! Днес празнуваме великото дело на славянските апостоли Кирил и Методий и най-значимото откритие за всички времена – азбуката, благодарение на която пребъдваме във вековете! На този ден се прекланяме и пред борбения дух и постоянство на учителите!

Горди сме, че нашето училище носи името на светите братя Кирил и Методий, които първи отварят вратите за светлината на грамотността. Щастливи сме, че децата ни са достойни потомци на първоучителите ни и всеки ден го доказват с постиженията си – благодарение на искрата, запалена и подклаждана от учителите и с безценната помощ на родителите.

Мили деца, бъдете здрави, щастливи и любознателни! Дръзновено мечтайте, творете и учете през целия си живот!

Скъпи колеги, бъдете здрави, мъдри и вдъхновяващи за стотиците ученици на любимото училище!

Уважаеми родители, за доверието и подкрепата – Благодарим! Бъдете и за в бъдеще наши верни партньори!

От името на педагогическата колегия и от свое име изразявам удовлетворение от достигнатите върхове и през настоящата учебна година! За мен е чест да връча отличията в първия по рода си конкурс „Ученик на годината“.

На специална церемония бяха наградени отличили се ученици.

С грамота за високи постижения в различни области на знанието и за издигане на престижа на училището бяха наградени: Никола Николов Мутафчиев – 2б клас, Евгения Георгиева Влахова – 2в клас, Теослав Руменов Кисьов – 3а клас, Мария Цветанова Лукановска – 4б клас, Мария Иванова Герова – 4г клас.

Отличието „Ученик на годината в природоматематическата област“ – статуетка, грамота и еднократна стипендия от 100 лв. получава Зорница Стоянова Маркова от 4.в клас;

Ученик на годината в област чужди езици – Виолета Кирилова Хаджиангелова – 4.а клас;

Ученик на годината в областта на изкуствата – Габриела Георгиева Аврамова – 2а клас;

Ученик на годината в областта на спорта е Рабиа Ибраим Нафузчи – 2а клас

Грамота за високи постижения в различни области на знанието и за издигане на престижа на Първо ОУ, поради което са номинирани за приза „Ученик на годината“ – 5. – 7. получиха: Ивайла Илиева Темелкова – 6б клас; Елена Бориславова Сотирова – 7а клас; Екатерина Атанасова Дюлгерова – 7а клас; Юлиана Юриева Катрева – 7а клас; Ива Валериева Мингова – 7а клас; Дейвид Красимиров Исев – 7а клас;

Отличието „Ученик на годината в хуманитарната област“ за учебната 2021/22 година си заслужи Александър Георгиев Атанасов – 5а клас;

Ученик на годината в област Чужди езици – Даниел Василев Танчев – 5а клас;

„Ученик на годината в природо-математическата област“ – Никол Петрова Хаджиева – 6а клас;

Ученик на годината в областта на изкуствата – Теодора Стоилова Димитрова – 6а клас;

Ученик на годината в областта на спорта – Деана Георгиева Попова – 5а клас.

Грамота и статуетка „Златно сърце“ получават Ася Асенова Серафимова от 1б клас и Нихал Шерифова Кьойбашиева от 1в клас. Малките ученички от Първо Ася и Нихал дариха дългите си коси на Асоциация за превенция на рака, за да помогнат на онкоболни деца. Участваха също в редица благотворителни инициативи.

Колективната награда за добродетелност „Златно сърце“ съвсем заслужено отива при учениците от 2а клас, които участваха в множество благотворителни инициативи: „За децата и книгите“ – благотворителен базар и празнична програма, съвместно с Ротари клуб, посещения в Дома за стари хора, старателно събираха и дариха огромно количество капачки в кампанията „Капачки за бъдеще“ и всички благотворителни мисии, организирани от Първо ОУ.

Почетен знак и грамота „Ученик без отсъствия“ получават учениците от начален етап, които нямат нито едно отсъствие и имат високи учебни постижения: Петър Цветанов Величков – 1б клас; Елислава Георгиева Мацова – 1г клас; Андрей Виденов Киневирски – 2в клас; Кристиян Станимиров Марковски – 3б клас; Дейян Велиев Кадиев – 3в клас.

Мили деца, всички се радваме на вашите успехи и се гордеем с вас! Пожелавам ви здраве и смелост, за да мечтаете и сбъдвате мечтите си! Бъдете пример и вдъхновение за всички! Сигурна съм, че вашите учители и занапред ще ви подкрепят и мотивират за покоряване на нови върхове., поздрави с гордост и вълнение директорът на училището Людмила Дерменджиева.

Директорът изказа своята благодарност към учителският колектив на Първо ОУ „Св. Кирил и Методий“:

Уважаеми колеги, щастлива съм, че точно Вие сте учителите на Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“! Благодаря на всеки един от Вас и на всички задно като екип! Продължавайте да водите децата по вълшебната пътечка на знанието, за да бъдат светли бъднините ни.

За мен е чест да връча наградата за „Цялостен принос в образованието и възпитанието на учениците“ на двама наши дългогодишни преподаватели и изтъкнати педагози.

Г-жа Ангелина Маркова – старши учител по БЕЛ в училището ни от 35 години.

Г-жа Василка Маджирова – старши учител по природни науки с 40-годишен професионален опит.

За тяхната всеотдайност и достойно изпълнение на най-важната мисия – да бъдат учители и възпитатели, за приноса им за издигането на авторитета на Първо основно училище, поклон!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене