Скандал! Дарили пари за филм за град Гоце Делчев питат „Къде са парите“?! Филм няма!

Кадрите са от бала по събирането на парите

Кадрите са от бала по събирането на парите

Някакви общественици и съмнителни родолюбци от доста време насам въргаляха из масиге в град Гоце Делчев, че ще правят филм за населеното място. 

Инициативата уж беше на сдружение „Гоцеделчевци“, идеята беше на някаква дама с опит в документалното кино а като цяло идеята е да се заснеме професионално по предварително подготвен сценарий. Пандемията от коронавируса и финансовата криза попречила, твърдяха за вестник „Градът“ от организаторите като оправдание преди година и половина. От тогава обаче в града има слух че исновната причина била прекалено високите финансови претенции от страна на организаторите, които искали от местни бизнесемни суми от порядъка на 10 000 лева като начален старт за спонсорство. Имало списък с хора, които все пак дарили някакви суми за идеята.  ДЕМЕК – КЪДЕ СА ПАРИТЕ?

"Екипът" взел парите.

„Екипът“ взел парите.

„И аз съм от градЪ“ , това е работното заглавие на игрално-документален филм за гр. Гоце Делчев. Идеята за такъв филм е на продуцентката с благоевградски корени, Цвета Коева припомнят ни хора дарили пари за филма. Популяризиървата проява на кампанията бе в края на 2018 година, когато в престижен ресторант бе организиран благотворителен бал с търг за набиране нс средства за филма. Идейният замисъл на игрално-документалния филм „И аз съм от градЪ“, разкриха продуцена Цвета Коева, режисьора Ангел Тошев и сценатиста Веселин Хаджиангелов. На благотворителния търг бяха разиграни произведения на изкуството, кулинарни изкушения, книги и луксозна козметика, предоставени безвъзмездно за каузата от местни, патриотично настроени хора.ране на града и общината, както и на региона включващ и съседните общини – Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.

Сумата която бе събтрана на първата кампания по набиране средства за филма бе 6 565 лв., плюс 35 евро. „Тези пари ще ни стигната да започнем първите снимки през месец май“, радостно съобщи Цвета Коева“през 2019 година. През тази година пандемия нямаше.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене