Зам.кметът на Разлог Иван Гюров е на обмяна на опит в Норвегия

По спечелен от Община Разлог проект към Министерството на енергетиката в рамките на Фонда за двустранни отношение – Финансов механизъм на Европейско икономическо пространство, заместник-кметът на Община Разлог г-н Иван Гюров взе участие в семинар и работно посещение за обмяна на опит и добри практики в Норвегия.

По време на работното посещение бяха направени срещи с партньори от норвежка страна „Green zone”, при което участниците се запознаха с новостите в изграждането на мобилни зарядни станции за автомобили и тежка техника.

Групата от България е имала възможност да се срещне с човека, който от 45 години менажира уличното осветление на гр. Осло, при което той е споделил неговите виждания затова как трябва да изглежда модерното улично осветление, какви са проблемите и предизвикателствата. Сред презентираните и дискутираните теми са строителства на пасивни и активни къщи, възобновяема енергия и енергийна ефективност, нови геотермални решения.

Българската група участвала в работното посещение се състоя от 15 души от 7 общини, представители на фирмата консултант и представители на български компании, работещи в сферата на енергийната ефективност и уличното осветление.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене