Росица Димитрова с най-много номинации за лидер на ГЕРБ-Благоевград

ГЕРБ-Благоевград проведе този следобед своето отчетно-изборно събрание. Над 160 делегати имаха една основна задача – да посочат кой ще командва партията в областния център през следващия мандат. Очаквано досегашният лидер и бивш шеф на ВиК – Росица Димитрова, събра най-много номинации – 123. Срещу нея в битка за поста бе номиниран и бившият директор на Национален парк „Рила” – Красимир Андонов, който получи 70 гласа /по Устав всеки делегат може да гласува за всеки номиниран, а не само за един/. Вече 3 години структурата се ръководи от инженер Росица Димитрова, която застана начело на партията в града временно.

За секретар на партията в града номинациите останаха две, след като съветникът  Евгени Бибов си даде отвод. Конкуренцията бе между бившия горски шеф Калин Зашев и Христо Ангелов, като вторият получи по-голямо доверие при гласуването.

Тези номинации за лидер и секретар ще се изпратят в Изпълнителната комисия в София. А за Благоевград не само не е парадокс, но е рецидив събралият по-малко гласове да печели надпреварата. Така че не всичко е решено. Просто не играят само цифрите. До решението кой да оглави местната структура ще се стигне след преценка и на много други фактори, които касаят двамата претенденти за лидерското място. Интригата в партията може да дойде от последната дума на лидера Бойко Борисов. Няма гаранции, че той ще даде „зелена светлина” на новия стар лидер.

Не е тайна, че Борисов бяга като опарен от Благоевград и не ще да стъпи в града, за да се срещне с местната структура. Видно е, че напоследък той непрекъснато обикаля страната и стяга партийните редици. Той не спира да говори и за обновление по места и за лансирането на нова енергия от по-млади хора, които да застанат начело на партийните структури.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене