Силвия Кацарова изригна срещу Хазарта: Аз съм туркиня и се боря за българското, а Мадона и Шакира…

На обсъждането в парламентарната комисия по култура на квотите за музика „Демократична България“ били „твърдо против българското“

Поели сме една голяма битка, едно голямо предизвикателство за опазване на българската култура. Това заяви пред bTV певицата Силвия Кацарова по повод дебатите за въвеждане на квота за българска музика в националните медии.

По повод острите думи на Христо Петров-Хазарта, че „квотите са за некадърници“, тя каза: „Това, което чух, не отговаря на истината, защото се твори много прекрасна музика в България, но няма шанс да бъде чута. Затова наше искане е за 100% българска музика в националните медии – БНР и БНТ“.

Тя посочи, че националното радио и телевизия се финансират от данъците на българите. „11% са за български изпълнители. 90% излизат навън. Ние субсидираме чужда култура“, възмути се тя.

„Аз имам над 100 песни, ние бълваме нова музика, но тя няма равен шанс“, каза певицата и добави, че младите изпълнители, които се продуцират само, също нямат шанс в родните телевизии. „Нямаме една българска класация за музика“, подчерта певицата.

„Всички ни съседи си слушат тяхната национална музика? Защо българите са против българското? Аз недоумявам. Аз съм туркиня и се боря за българското!“, възкликна Кацарова.

По думите ѝ, на обсъждането в парламентарната комисия по култура на квотите за музика „Демократична България“ били „твърдо против българското – против тези 50%“.

„От тук като тръгнеш до Варна, ти чуваш 4-5 (български) песни. Българският народ не иска това“, категорична е певицата.

„Говорим само за Европа, европейски ценности. Извинявайте, ние как да си запазим нашите европейски ценности? Това са наши пари. Откъде накъде ще ги даваме на Мадона, Шакира и еди-коя си? Те са достатъчно богати“, изригна изпълнителката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене