Делото: Андон Тодоров срещу Мариета Димитрова !!!

Днес, в РС-Благоевград бе даден ход на делото, след категоричен отказ на Димитрова да сключи споразумение и да се извини на Тодоров.

В своята Искова молба, Тодоров обяснява всички тревоги и страдания, които е преживял, заради текста на Димитрова от ноември миналата година. Тогава, на 28 ноември 2017 година, след поредна сесия на ОбС- Благоевград, публикувахме политически анализ на местните парламентаристи, анализ, в който авторката споделя ЛИЧНО мнение, защото вярваме, че имаме право да го правим. Живеем в демократична държава и силно вярваме в свободата на словото и мисълта.

Днес, в РС-Благоевград бе даден ход на делото, след категоричен отказ на Димитрова да сключи споразумение и да се извини на Тодоров.

В хода на делото бяха разпитани двама свидетели- собственичка на медия и жената, с която Тодоров живее и има две деца. И двете обясниха, че той претърпял сериозни притеснения след публикацията. От показанията на свидетелите стана ясно, че статията, публикувана на сайта Blagoevgrad-news.com е причинила на Тодоров тревоги и промяна в поведението му както към персонала на хотелски комплекс „Бали“, чийто собственик е Андон Тодоров, така и към децата му. Жената до него обясни, че той вече не е същият човек, но на въпрос дали изживените от него тревоги са били по-сериозни в следствие от статията, или от други трагични събития, случили се в живота му в периода след публикуването й, тя заяви, че място за сравнение няма. Другата свидетелка също заяви, че статията му е нанесла сериозни тревоги, а трагедиите в семейството той ги е преживял, но се е примирил, защото е реалист.

След разпита на свидетели думата поиска и главният редактор в сайта ни Мариета Димитрова. Тя заяви, че не желае сключване на споразумение и няма да се извини на Тодоров за деяние, за което не е виновна. Свободата на словото и изразяването на лично мнение в жанра „политически анализ“ в журналистиката е изконно право на всеки един професионалист в тази област. „Не съм съгласна на споразумение, не защото искам да усложнявам нещата, а защото да се извиня за това, което съм написала, значи да се отрека от всичко, в което вярвам!“, заключи Димитрова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене