Росица Димитрова преизбрана за лидер на ГЕРБ-Благоевград

Бившата шефка на ВиК и досегашен лидер на ГЕРБ в Благоевград инж. Росица Димитрова бе преизбрана начело на партийната структура на проведеното тази вечер отчетно-изборно събрание.

За нея гласуваха 132-ма членове на партията. Опонентът й – уволненият преди 2 месеца директор на парк „Рила“ Красимир Андонов,получи подкрепата едва на 70 притежатели на членски карти на ГЕРБ.

Димитрова е начело на ГЕРБ от 2019 г. Преди 1 г. тя бе избрана и за член на НИС на Жени ГЕРБ от Благоевградска област. На парламентарните избори през 2021 г. получи най-много номинации от партийната структура, но не намери място в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС, одобрена от Бойко Борисов. По Устав и изборът й за общински лидер на ГЕРБ трябва да бъде одобрен от Изпълнителната комисия на партията, и в частност – от Борисов, така че до тогава Димитрова ще е само със статут номинирана за председател на общинската организация.

Партийният форум тази вечер започна традиционно с 1 час закъснение заради липса на кворум. Членовете на ГЕРБ влизаха в зала „22 септември“ на групи от по 2-3-ма. Оживление нямаше. Най-енергичен бе областният лидер на ГЕРБ Андрей Новаков, който пристигна от София с областния организационен секретар Даниела Савеклиева.

Изборът на председател бе последна точка в дневния ред на партийния форум, който започна с отчет от страна на инж. Димитрова за свършеното през последната година. Изказвания нямаше, критики – също. Самият избор стана за по-малко от половин час.

Ваня Симеонова в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене