Ученичка от ПЛТГ „Никола Й. Вапцаров“ – гр. Банско, с първа награда на национален конкурс „ Европа е моят дом – нека го поддържаме чист и зелен“

Учебната 2021-2022г. за Професионалната лесотехническа гимназия “Никола Й. Вапцаров“ – гр. Банско, е изпълнена с успехи и предизвикателства. Още в самото начало училището получи Национален знак за качество, а след това и Европейски знак за качество за успешно приключен eTwining проект. Не закъсня и новината за спечелени два Еразъм проекта, в които участват общо 8 страни. И всичко не спира дотук … Началото на учебната година бе увенчано с още един успех – училището ни получи възможността да се бори и за титлата „Училище посланик на Европейския съюз“. Подадена бе кандидатура за участие на международно ниво в интерактивен семинар в рамките на инициативата “The Truth About Lies”, организиран от Your Europe Your Say – ежегодно събитие за млади хора, представители на 27 държави членки на ЕС, както и на 5 държави кандидатки за членство, и бяхме одобрени. „Виновникът“ за всички тези успешни кандидатури бе старши учител по БЕЛ и координатор на проектите г-жа Ангелина Воденичарова, безрезервно подкрепяна от директора на училището – г-жа Елена Гюмова.

Училището е за първа година в листата на „Училища посланици на Европейския парламент“, но духът на Европа много бързо завладява младшите посланици от ПЛТГ „Никола Вапцаров“ – гр. Банско. Сякаш в тях е тлеела една искрица, която е чакала правилния момент, за да се възпламени. Професионалната лесотехническа гимназия “ Никола Й. Вапцаров “ – гр Банско, бележи успех след успех. След всичко отбелязано дотук е ред да се съобщи и за най-голямата награда за училището, което участва в конкурса „Европа е моят дом – нека го поддържаме чист и зелен“, организиран от Национална асоциация на българските европейски клубове към Европейски институт. От 147 участници в конкурса двама от номинираните (общо 26) за награда са от училището: Катерина Чолева , ученичка от 11. клас, и Пламен Рашков, ученик от 10. клас. След достойна защита на труда си те се прибраха с ПЪРВА НАГРАДА за макета „Еко селище“ на Катерина Чолева с ръководител Ангелина Воденичарова, старши учител по БЕЛ, и сертификат за участие на Пламен Рашков с ръководител Елена Хаджипопова – зам. директор и учител по история и география. Номинираните автори и авторски екипи бяха поканени втория ден да участват в националната младежка конференция „Младите гласове за Европа“ заедно със студенти на катедра „Европеистика“ при Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Там Катерина Чолева отново представи своя проект и грабна симпатиите на присъстващите.
Достойно представилата се единадесетокласничка сподели: „Искам да изкажа своите сърдечни благодарности за безрезервната подкрепа на г-жа Гюмова, директор на училището, и г-жа Ангелина Воденичарова, мой ръководител и учител.“

„Аз исках и да Ви благодаря, че през цялото време бяхте до нас и ни окуражавахте. Цялата емоция, която изпитах там, на награждаването, до голяма част я дължа на Вас, каквото и да кажа е малко. За мен е привилегия да работя с Вас. Благодаря Ви!❤“ – пише ученикът Пламен Рашков.
„Надяваме се тези награди да не са последните за нашето училище. Гордеем се с нашите прекрасни ученици и се надяваме тази година да се превърне в един успешен старт на все по-нови и големи успехи. Ще издам и една тайна. Есента училището е на път да кандидатства за приза „eTwinning училище“ . Смятаме, че малките стъпки водят до големи успехи“ – сподели с нас г-жа Воденичарова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене