Благоевград отбеляза Деня на Европа и почете паметта на всички жертви във Втората световна война

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов положи цветя на паметната плоча на загиналите граждани от община Благоевград във войните за обединението и независимостта на България. С ритуал по полагане на цветя Благоевград отбеляза Деня на Европа и почете паметта на жертвите във Втората световна война.

На 9 май празнуваме Европа – празник, който утвърждава духовното единство на стария континент като общност на история, култура и памет. На 9 май почитаме жертвите на Втората световна война – най-тежкия военен конфликт в човешката история, война, превъзхождаща всички останали по своята унищожителна сила, по броя на задействаната техника, по броя на жертвите – повече от 55 милиона човешки същества.

С тържествен ритуал Благоевград почете дата, на която Европа и света са получили едни от най-важните си уроци. Цветя положиха и заместник-областният управител Анита Коцелова, заместник-председателят на Общинския съвет Георги Корчев, представители на политически партии, културни и образователни институции, неправителствени организации.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене