Удар и за Барселона след шамара над кръвния враг „Реал“(Мадрид)

Само броени часове, след като Европейската комисия постанов „кралския клуб“ да върне на испанската столица 18 200 000 милиона еврозаради незаконна държавна помощ в периода между 1998 и 2011 година, дойде ред и на Барселона

Световният гранд ще трябва да олекне с 47 млн. евро, постанови испанският арбитражен съд

Органите на Темида решиха клубът да анулира покупко-продажбата на имот от 25 хектара в района на Кан Ригалт.

Въпросната сделка вкарва клуба в нови неприятности след спирането на трансферите преди време, след като сделката, осъществена през 2005 година по времето на управление на Жоан Лапорта с участието на компанията Inmobiliaria Mar е в нарушение на закона.

Това води след себе си казуса, че ако решението на съда не бъде отменено, Барселона ще трябва да плати н градската хазна 35,4 милиона евро, получени по сделката, но след наложена глоба сумата набъбва до 47 милиона евро.

„Сега не е време да се търсят виновните, трябва да излезем от тази ситуация с най-малки загуби. Финансовият отдел и юристите на клуба ще оценят възможните последствия“, заяви официалният представител на клуба Хосеп Вивас.

Що се отнася до случая с „Реал“(Мадрид) Европейският съюз ще излезе с официално становище по случая в началото на следващата седмица, когато Комисията по конкуренция трябва да публикува официалния си бюлетин.

През 2011 година Реал Мадрид купи терена в района „Лас Таблас“ за сумата от 22,7 милиона евро. Според информацията „белия балет“ е получил подкрепа от 10 милиона евро, за да финансира закупуването на терените от община Мадрид.

„Белия балет“ е получил неправомерно сумата по европейски фондове от испанското правителство.

Сега Реал Мадрид е задължен да възстанови сумата на Европейската комисия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене