Пеперуда от живи цветя краси центъра на Благоевград

Красива цветна фигура, изобразяваща пеперуда, е оформена на подполощадното пространство при Американски университет, в близост до бул. „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград. Тя е съчетание от разноцветни теменужки, които ще продължат да цъфтят до м. май.
Около самата фигура са поставени бели мраморни камъни, които не потъмняват при неблагоприятни метеорологични условия. Встрани от цветната пеперудата са засадени и луковични растения – зюмбюли, лалета и нарциси, които ще разцъфнат през предстоящата пролет.

Облагородената площ е част от обектите, предвидени от Община Благоевград за есенно-пролетно зацветяване. В момента се работи на различни места в града, като се обхващат алеи, кръгови кръстовища, площадни пространства и др.
С аранжиране на цветните фигури ръководството на Община Благоевград, в лицето на кмета Илко Стоянов, цели да превърне Благоевград в по-красиво и приветливо място.
Апелираме жителите да бъдат отговорни към опазването и съхраняването на зелените, тревни и цветни площи в областния град!

При забелязване на нарушения и нередности сигнали могат да бъдат подавани на дежурните денонощни телефонни линии към Община Благоевград – 073/88 44 34; 073 /88 44 06.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене