И БСП-Гоце Делчев на протест в подкрепа на Богдан Боцев

Москов-Боцев и

При пълен субективизъм, потайност и неясна система за изчисления, ЦИК отряза БСП от втори депутатски мандат в Пиринско и oбщинската структура в Гоце Делчев, която се пребори преференциално за второто място в листата на социалистите, съобщиха младите социалисти от Гоце Делчев.

Най-много преференциални гласове от кандидат-депутатите на Коалиция „БСП лява България“ в област Благоевград получи Богдан Боцев, който с извоюваните от структурите на БСП в района 2 581 гласа, измести втория в листата д-р Владимир Пандев от Благоевград. Така се очакваше БСП да получи втори мандат в областта в лицето на Боцев.

Дни преди шокиращото финално съобщение на ЦИК за точното разпределение на мандатите по области, източници от РИК-Благоевград даваха 99% втори депутатски мандат за БСП в Пиринско. Първо това трябваше да е за сметка на втория от ДПС, но след пристигането на гласовете от чужбина, техният резултат нарасна.

Тогава логичното бе Атака да не получи мандат в Област Благоевград за сметка на социалистите, тъй като преди преразпределението на гласовете на непреминалите 4% бариера партии, БСП имаше 19 300 гласа, а Атака едва 5600. Това обаче за всеобщо изумление не се случи и така след преразпределението, БСП с над 20 000гласа остава с един народен представител от област Благоевград, колкото получават и Атака с малко над 6000 гласа, смятат социалистите в Гоце Делчев.

Огромната разлика, според тях, навежда на редица съмнения за обективността на решенията на ЦИК, които бяха подложени на ожесточени критики от редица политически лидери за липсата на прозрачност и субективизма при изчисляването на мандатите.
Този пореден скандален казус остави остри съмнения за задкулисие, което взема решенията и разпределя парламентарните квоти.

ИНФОМРЕЖА научи от източници на БСП-Гоце Делчев, че местните социалисти обсъждат възможността за протест, подобен на този в Кюстендил, срещу решението на ЦИК, тъй като смятат, че това е гавра с волята на избирателите.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене