Обществеността в Гоце Делчев тържествено отбелязаха 119-та годишнина от гибелта на своя патрон

Малко имена в българската история носят такъв светъл ореол като Гоце Делчев от Кукуш, Вгейска Македония. На днешния ден ние го почитаме като един от най-великите синове на България. С характер, изкован от рицарство и безкрайна обич към народа и поробена Македония. Роден водач на българите извън България, е най- краткото описание което може да му се даде.

По традиция, на днешната дата, обществеността в Гоце Делчев отдава почит с прекланяне на глава и полагане на венци и цветя пред паметникът на своя патрон. От името на общината цветя поднесоха кметът Владимир Москов и неговият заместник Богдан Боцев. Последва ги н.в.п., Неврокопаски митрополит Серафим, областният управител Валери Сарандев. Цветя поднесе и народният представител от града – юристката Екатерина Димитрушева.

Неврокопчани оцениха решението й в този паметен ден да е заедно със съгражданите си, вместо да слуша в парламента споровете дали да пращаме оръжие за Украйна.“Гоце Делчев е мерило за смелост и патриотизъм. Той ни завеща да гледаме на света единствено като поле за културно съревнование между народите! В тези времена на войни и раздори между държавите заветът му звучи още по-силно и вярно!“, написа Димитрушева в социалните мрежи.

Цветя пред паметникът на Гоце поднесоха още: Началник Областна дирекция на полицията Благоевград, Георги Кандев, представители на местните политически структури, пара-военни организации, обществени и патриотични организации, от всички учебни заведения в града, както и отделни граждани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене