(ВИДЕО) Една година празнуваха в Гоце Делчев от откриването на единствената църква посветена на Св. Лука

Една година от освещаването на единствената у нас църква посветена на Св. Лука – архиепископ Кримски и Симферополски, празнуваха днес в новосъздадената енория в гоцеделчевския „Нов квартал“. Да се черкува на храмовият празник, сред миряните бе и кмета на община Гоце Делчев, чийто дом също попада в новообразуваната енория.

Празничната литургия на храмовия празник бе водена от н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим в съслужение със свещеници от владишкия клир, гости – архиереи от БПЦ и приятели, отци и псалти от съседна Гърция с чиято подкрепа и активно съдействие участват в изграждането на храма.

Новата християнска света обител бе открита миналата година в денят на Св. Лука в приземния етаж на строящата се вече близо 20 години църква „Рождество Христово“. Строежът на църквата се осъществява единствено и само чрез дарителски кампания инициирана от жители на квартала.

На края на свещенослужението, Митрополит Серафим благодари на всички христолюбиви люде съдействали и подпомогнали изграждането на храма и раздаде свето причастие на миряните.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене