„МИКОНИ“ ООД ПОДОБРИ УСЛОВИЯТА НА ТРУД В ПРЕДПРИЯТИЕТО С ФИНАНСИРАНЕ ОТ ОПРЧР

Смолянската фирма Микони ООД подобри условията на труд за 20 -те си служители, благодарение на европейско финансиране. Дружеството реализира проект по мярката „Добри и безопасни условия на труд“ на 🇪🇺 Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, който е с бюджет от 170 093.46 лв. По проекта са закупени лични предпазни средства, работно облекло и средства за колективна защита. Разработени са документи за оптимизиране на  работните процеси, включително за  повишаване на производителността, гъвкавите форми на заетост за съчетаване на професионалния и личния живот и удължаване на професионалния живот на персонала над 54-годишна възраст.
С непрекъснатото обновяване на продуктовата листа на „Микони“ ООД, промяната на технологиите и закупуването на съвременно оборудване, персоналът трябва периодично да се включва в различни обучения. По проекта са разработени документи за управление на обучителните курсове и професионалното развитие на служителите. За подобряване на координацията и  вътрешната комуникация във фирмата са разработени документи за оптимизиране на организационната структура на предприятието. За двама от служителите е организиран служебен транспорт до работното място, тъй като живеят в Рудозем и с. Момчиловци, а производствената база на „Микони“ ООД се намира на Панорамен път Смолян-Пампорово. Служебният транспорт е осигурен с автомобил на дружеството, а  горивото и заплащането на шофьора за период от една година е осигурено със средства от проекта.
За 14 работници в два производствени цеха са закупени средства за колективна защита – колонни климатици, абразивна шлайф машина със звукоизолиращи прегради и индустриална прахосмукачка за сухо и мокро чистене. С европейски средства са осигурени защитни облекла за заварчиците и работниците, които монтират  пътни знаци и мантинели. По проекта е оборудвано място за отдих, 🍽 хранене и почивка. Помещението за отдих разполага с масажен стол и 🖥 телевизор за кратките почивки на служителите. Един от работниците е с 80% намаление на слуха. За подобряване на комуникацията с него е закупена бяла дъска, чрез която останалият персонал общува с него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене