Мая Манолова: Избори ще има скоро – още през есента, когато точката на недоверие стигне критични стойности

„Дали ще има или не предсрочни избори, не зависи от това какво мисли лидерът на ГЕРБ или лидерът на Продължаваме промяната. Това не е въпрос на партийно инженерство. Избори ще има, когато точката на недоверие към това управление стигне критични стойности. Аз мисля, че това ще се случи скоро. Ще се случи още през есента, защото това, което виждаме до този момент e загуба на пари в джобовете на хората и загуба на перспектива. Хората не виждат как животът би станал по-добър. На фона на масовото обедняване, на фона на ръста на битовите сметки правителството се занимава със скандали, с разпределяне на постове и с това кой да поеме повече ресурсни министерства.“

Това заяви лидерът на гражданската платформа Изправи се.БГ в предаването „Денят на живо“ по Nova News по отношение на това кога би имало евентуални предсрочни избори. Според нея в България няма социална партия, която да се грижи за социалните проблеми на хората в условията на сериозна икономическа, социална, ценова и енергийна криза. Манолова добави, че „уж социалната партия на Нинова“ е предала своите избиратели. Така че според нея има нужда от партийна формация, която да се бори за друг тип държава. Държава, която реално се бори срещу неравенствата и бедността, която не се грижи за партийния си елит, както правят управляващите партии, а се грижи за обикновените хора.

По повод несправедливото преизчисление на пенсиите Манолова припомни, че гражданската платформа Изправи се.БГ са завели над 100 дела на възрастни хора от страната. В момента се водят дела в Пловдив, София, Варна, Хасково, Русе, Шумен. Лидерът на гражданската платформа изрази надежда, че ще има съдия, който, давайки си сметка срещу какво се изправя, ще приложи точния смисъл на закона и по този начин социалният министър и четворната коалиция ще получат звучен шамар заради решението си да спестят по 30 млн. лв именно от българските пенсионери.

Относно дебата за изпращане на оръжия в Украйна Мая Манолова изрази критика към управляващото мнозинство и каза:
„Ние сме против изпращането на оръжие, защото като една социална формация и аз като бивш омбудсман съм пацифист и смятам, че трябва да бъде направено всичко възможно чрез преговори да бъде потушен този конфликт и войната час по-скоро да свърши. Реално се оказва, че България участва в снабдяването с оръжия и през финансиране през ЕС и чрез износ на оръжие от оръжейните заводи в България само че през други съседни държави. В пъти е нараснало и производството, и износа на оръжие. Тук лицемерието е прекалено. Позата „ние няма да пратим нито един куршум“… Да де, но се оказва, че пращате“ – остро коментира Манолова.

Лидерът на гражданската платформа разкритикува разправията в парламента относно това кой да прибере комисионните от строителните фирми, вместо управляващите да се погрижат да няма забавяния при плащанията на работниците в тях преди Великден.
Като „оглушително мълчание от уж социалната партия и управляващите за работниците в строителния бранш“ определи поведението на четворната коалиция Мая Манолова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене