25 години джаз в Банско, с богата международна програма Банско джаз фестивал 2022 ще отбележи годишнината

С призива „Всички в джаза!“ от 6 до 13 август в Банско ще се проведе Банско джаз фестивал 2022.  Това издание покрива широки музикални територии с  български изпълнители и с гости от Бразилия, САЩ, Индонезия, Унгария, Австрия, Германия, Нидерландия, Гърция, Израел и Украйна., както и цвета на българския джаз, включително и няколко специално създадени за Банско проекти и колаборации.

На пресконференция кметът на Община Банско представи акцентите в предстоящото издание на Банско джаз фестивал 2022г., като изтъкна амбицията на общината да работи за удължаването на летния туристически сезон, въпреки предизвикателствата, пред общината. „Ако миналата година загатнахме за това, че Банско може да бъде град на Джаза за седмица, то тази година жителите и гостите на Банско ще го усетят още по-интензивно. Заедно с партньорите ни Асоциация „Фестивалите в България“ създадохме „Джаз Академия“, която е насочена към млади, амбициозни и перспективни млади музиканти, които не само ще получат възможност да се представят на младежката сцена на фестивала, но ще имат майсторски класове с изпълнителите и музикантите от голямата сцена.“ Иван Кадев, кмет на Община Банско.

Над 20 български и чуждестранни изпълнители и групи ще излязат на сцената на Банско джаз фестивал този август (6-13.08), за да представят своите музикални проекти. И тази година в градския парк на гр. Банско ще има сцена за млади таланти, но ще се надгради с Джаз Академия, в която млади изпълнители и музиканти ще имат възможността да учат от големите имена в джаза, това заяви г-жа Илияна Щерева, председател на УС на Асоциация „Фестивалите в България“ с чието съдействие се организира Банско джаз фестивал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене