Природозащитник иска от кметицата на Баничан да стане козар и овчар!

Пореден вой в социалните мрежи фейсбук, от страна на природозащитникът Димитър Попов за това, че кози и овци пасат около площадка  с пейка, която той гръмко нарича обсерватория в гоцеделчевското село Баничан. 

“ Стадото овце и кози продължават да вилнеят из баира до обсерваторията за наблюдение на птици в с. Баничан въпреки многобройните ни разговори с кмета на селото, екополицаите и въпреки добрите ни намерения, желание и упорит труд, които полагаме с Община Гоце Делчев / Municipality Gotse Delchev , Общинско Предприятие Озеленяване , Читалище Изгрев , Гората.бг и десетките съмишленици. На мястото бяха засадени борчета и люляци, но уви едва ли вече нещо е останало от тях. Благодарим Ви будни жители на селото, задето ни уведомявате и бдите за справедливостта. И сега пак питайте откъде знаем, че са кози и най-вече овце.“ пише възмутен Попов.

Разбира се ние от Топ Преса, винаги сме били против това да се реши нещо, което е направено уж в обещствена полза но в случая изнесените „факти“ ни подразниха. В случая не се търси, кой реално е виновен и носи отговорност, а се посочва удобният такъв. Понеже и финансиране и бъдеще ни зависи от общината дай да оплюем местната кметица. Попов не веднъж оплю кметицата на селото Елена Сивриева за това, че едва ли не тя носи цяата вина, заради факта, че кози и овци му ядат дръвчетата на „обсерваторията“. Стигна се до скандал във фейсбук, Сивриева изрази готовност с лични средства да заплати щетите само и само мир да има въпреки, че няма вина но никой не се отзова да си вземе парите. Придложението и е актуално и днес, заяви тя пред Топ Преса. „Атаките от този човек срещу мен са тенденциозни. От мен ясно се очаква да стана овчар, козар или пъдар“ коментира през демията ни Сивриева. Работата май прилича – бий самара да се сеща магарето. Има контролни органи, които отговорят за контрола на тази дейност, господин Попов! Но тям не пипате щото ще боли, нали? Левчетата зависят от там. За това малко по леко с козите и не се отдавайке толкова на политическите опоненти на кметицата, които ви използват да я петнят. Или го правите умишлено….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене