ГОРЕЩО ВИДЕО ОТ ПОСЛЕДНАТА МИНУТА! Под натискът на пчеларите, утре отлагат пръскането със самолети в гоцеделчевско

След създалото се напрежение между протестиращите пчелари и пилотите, днес в общината се състоя нова сеща на протестиращите с кмете Владимир Москов.

Той изслуша всички доводи на протестиращите и бе взето решение спешно да се извикат в Гоце Делчев отново областните представители на Българската агенция по безопасност на храните за да се търси начин на решението на проблема с тровенето на пчелите. Градоначалникът Москов Протестиращите пчелари обвиниха отговорната институция за погазване на закона за третиране на площи с авиационна техника и че не са спазили договореностите от първата среща.

Имайки предвид представените от пчеларите факти, кметът Москов светкавично алармира областните представители на агенцията, които също така светкавично, в залата на общината, в късния следобед пристигнаха, зам. председателят на областната служба по безопасност на храните с колегата му Веселин Филипов.

След дълъг спор, бе постигнато споразумение за нов летателен план на самолетите. Прието бе (за сега неофициално) да се пръска два пъти на ден – сутрин от 5:30 до 7:30 и вечер от 19:30 до 21 ч.

Този график отчасти удовлетворява и двете страни, но поради липса на останалите членове на пчеларския съюз официалното съгласие не стана факт. Това ще стане утре сутринта в 5. На летището, когато и без това, протестиращите ще бъдат там в готовност да блокират полетите. От своя страна, пилотите обявиха, че отлагат полетите и обявяват денят за организационен

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене