Комисия установи: 1276 заявления за настоящ адрес подадени в община Петрич до 30 април, три села съществуват само по документи

539 адресни карти за настоящ адрес и 609 заявления за постоянен адрес са подадени за град Петрич през периода 1 юли 2014-30 април 2015 година, всички те отговарят на изискванията на Закона за гражданска регистрация, установи проверка на комисия, назначена от кмета Вельо Илиев. Неин председател е Мария Влахова, ръководител на ТЗ „ГРАО” – Благоевград. Членове са Радослав Оведенски, младши експерт в Областна администрация – Благоевград, Милена Смукова и  Катерина Костадинова, главни експерти „ГСР” в Общинска администрация – Петрич, и Димитър Свечев, служител на РУП – Петрич. Протоколът от проверката на комисията е публикуван на електронната страница на общината.

От селата с най-много подадени адресни карти за настоящ адрес е село Габрене. Там са се регистрирали 100 души. 57 заявления за настоящ адрес са подали за село Кавракирово. По 39 души са се регистрирали с настоящ адрес в селата Дрангово и Яворница. Общо 637 са подадените адресни карти за настоящ адрес в петричките села. Няма подадени заявления за настоящ и постоянен  адрес в селата Баскалци, Боровичене, Вишлене, Горчево, Гюргево, Долене, Долно Спанчево, Дреновица, Занога, Зойчене, Иваново, Крънджилица, Кукурахцево, Мендово, Право бърдо, Самуилова крепост, Струмешница, Чуричене, Чучулигово. Любопитното е, че селата Горчево, Гюргево и Самуилова крепост не съществуват на практика, а само по документи.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене