Повод за радост в Господинци! Ще има нова детска площадка

Добра новина за най- малките жители на с. Господинци- най-после е намерено финансиране на идеята за нова детска площадка в центъра на селото.

Още от 2016г. кметство Господинци изпращаше проект към Министерство на околната среда и водите под наслов „Чиста околна среда“ и едва тази година, за щастие на всички местни жители, проектът за „Детска площадка за игра“ е одобрен и най-малките жители на селото ще имат вече нова детска площадка. Тя ще е разположена на терена срещу сградата на кметството, който от години стои празен. Той е в централната част на селото и ще бъде удобен за всички деца да прекарват част от времето си в игри и забавления.

Терена ще бъде облагороден, озеленен и обезопасен, ще бъдат поставени детски съоражения и пейки за сядане, както и любимият на всички деца- пясъчник.

Кметството и жителите на селото изказват огромни благодарности за съдействието при съвместната подготовката на проекта на ландшавтният инженер към община Гоце Делчев Никола Попкостадинов. Благодарности към Общинска администрация и кмета на община Гоце Делчев г-н Владимир Москов за оказаната пълна поскрепа за участието ни в кампанията.
Малкото, но живо село имаше нужда от тази нова придобивка. „Със здраве и удоволствие да си я ползват 76-те деца от 1 до 12 годишна възраст, да е честита на всички ни и нека в най-скоро време да започне нейната реализация“, написа в социалните мрежи кметът на селото Ахмед Ходжов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене