Браво! Иван Попов от ПМГ „Яне Сандански“ стана лауреат на Националната олимпиада по физика

Иван Попов от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев записа ново високо постижение. Дванадесетокласникът от ПМГ “Яне Сандански” стана лауреат на Националната олимпиада по физика, която се проведе 1-10април 2022г. Иван е и единственият от област Благоевград, който стана лауреат, а отличната оценка от 6.00 го класира четвърти в топ 9 на участниците, получили най-висока присъдена оценка.

Припомняме, че сребърният шампион по астрономия и астрофизика постигна най-висок резултат в страната в класирането за националния кръг на олимпиадата по физика.

Освен сребърните медали, които печели две поредни години на Международни олимпиади по астрономия и астрофизика, Иван има и бронзово отличие от международната олимпиада в Румъния, а през 2018г. стана втори в света на олимпиадата по астрономия в Шри Ланка.

„Всички ние изключително много се гордеем с Иван и с неговото постижение! Поздравления и за неговия ръководител – г-жа Карамфилка Патинова! Пожелаваме още много успехи и призови места!“споделят от ПМГ „Яне Сандански“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене