В Областна администрация – Благоевград се проведе заседание на Комисията по заетост

Днес областният управител Валери Сарандев откри първото заседание за годината на Комисията по заетост към Областен съвет за регионално развитие – Благоевград. Основната тема на заседанието бе представяне и обсъждане на резултатите от анкетно проучване за потребностите от работна сила в област Благоевград.

В периода 1 февруари – 18 март 2022 г. Агенцията по заетостта е провела първото за 2022 г. проучване на потребностите от работна сила. По време на срещата присъстващите се запознаха с осъществените дейности по провеждане на кампанията, трудностите и предприетите мерки за преодоляването им. Съобщени бяха основните изводи и конкретните резултати от проведеното проучване. Обсъдени бяха и тенденциите, и предизвикателствата на пазара на труда.

Дирекции „Бюро по труда“ отчитат като полза проведените срещи с работодателите и привличането им да ползват услугите на териториалните поделения на Агенцията по заетостта. След направата на обобщен анализ за резултатите от анкетното проучване се очертава ситуацията и тенденцията на местния пазар на труда и намеренията на работодателите, по отношение на човешкия ресурс.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене