Ново мобилно приложение ще улеснява гражданите в Благоевград при паркиране в Синя зона

Нова иновационна система за контрол при паркирането влиза в сила от днес в Благоевград. Стюардите, част от „Паркинги и гаражи“ ЕООД са с нови смартфони, чрез които осъществяват контрол и следят за реда при паркиране. Чрез нововъведението, служителите на „Паркинги и гаражи“ – Благоевград сканират регистрационните номера на неправилно паркираните коли и ги изпращат чрез системата, където сигналът достига автоматично до служителите, които поставят скоби.

Влиза в сила и новото мобилно приложение, чрез което жители и гости на Благоевград ще може да плащат за престой в Синя зона. Мобилното приложение Mobzzo е разработено точно с такава цел и вече се ползва в няколко града в страната.

От днес на 4 места в града може да бъдат закупени талони за Синя зона, като идеята на управителя на „Паркинги и гаражи“ Ивайло Червилов е пунктовете да се увеличават. На ключови места в града и по-натоварени улици шофьорите на автомобили може да се обърнат и към стюарди, които следят за реда на паркиране.

Целта на нововъведенията е да се сложи ред в хаоса, както и да се избягват злоупотреби.
Апелира се гражданите да проявяват търпение и отговорно отношение при паркирането на автомобилите си в централна градска част.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене