КМЕТЪТ НА СМОЛЯН ПОЗДРАВИ СТОЛЕТНИЧКАТА ЕКАТЕРИНА СИРАКОВА

Кметът Николай Мелемов поздрави днес столетничката Екатерина Сиракова от смолянския кв.Устово, която на 10 април т.г. навърши сто години. По традиция той и връчи поздравителен адрес и сумата от 500 лв., която Общината дарява на възрастните хора достигнали достолепната възраст.

Винаги съм казвал, че само добър човек може да доживее до тези години и да се радва на такава голяма любов и признание от близките си хора. Изразявам своето преклонение пред твоята мъдрост, трудолюбие и житейски опит. Дълголетният ти жизнен път е пример за всеотдайност и отговорност , каза Мелемов на рожденичката. Той и пожела здраве и още дълги години да се радва на децата, внуците и правнуците си. А всички те и бяха подготвили тържествено честване на рождения и ден. Съседи споделиха, че баба Катя е майката на махалата.
Тя е изключително скромна, трудолюбива и всеотдайна жена. 30 години е била клисарка в храм „Успение Богородично“ в кв.Устово и то напълно безвъзмездно. Вярата в Бог и дава сили, за да преодолее трудностите в живота.

Баба Катя, която е родом от Средногорци , благодари за вниманието. Тя се радва на добро здраве и паметта не и изневерява. Столетничката има три деца – две дъщери и един син. За съжаление синът и е починал. Баба Катя се радва на 6 внуци и много правнуци. Всички я обичат и се грижат за нея.
Столетничката беше поздравена и от секретаря на община Смолян Момчил Николов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене