Тошко Йорданов обвини Петков и Василев в политически рекет

„Това, което в момента правят Кирил, Петков, Асен Василев и „Продължаваме промяната“, е рекет, политически рекет“, заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов на влизане в Министерски съвет за извънредната среща на управляващата коалиция.

По думите му рекетът е насочен към партията на Слави Трифонов, към Министерството на регионалното развитие, към всеки един шофьор, шеф на пътностроителна фирма или обикновен работник, който си изкарва хляба и храни семейството си със строителство и ремонт на пътища. Слави Трифонов с предупреждение към Кирил Петков за Северна Македония и БНБ

„На всичкото отгоре си позволяват да правят намеци, че там има някаква далавера, която ние ще вземем и ще продължим практиката на ГЕРБ“, каза пред журналисти видимо ядосаният Йорданов.

Той припомни, че решението за плащането към строителите на пътища е било по идея на премиера Петков и е внесено в парламента с подкрепата на финансовия министър Асен Василев. Текстът на решението бил редактиран лично от Кирил Петков и от говорителката му Лена Бориславова.

Партията на Слави Трифонов e ядосана на „Продължаваме промяната“, тъй като се опитвала да ги накара да оттеглят кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ и замесвали и парите за пътища, които трябва да получат строителните фирми. „Г-н Каримански е кандидатът на „Има такъв народ“ за гуверньор на БНБ, ние стоим зад тази кандидатура“, категоричен беше Йорданов. Лидерът на партията Слави Трифонов отказа да оттегли кандидатурата на Каримански, наричайки случващото се сапунен сериал, а самият Любомир Каримански се закани да съди Асен Василев – ето защо.

От „Демократична България“ предложиха нова процедура за управител на БНБ, а дотогава централната банка да бъде ръководена от настоящия ѝ шеф Димитър Радев.

По-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че партията му „Продължаваме промяната“ няма да подкрепи Каримански за шеф на БНБ, въпреки оттеглянето на Андрей Гюров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене