Удължават зимното поддържане през проходите в Родопите

Удължава се зимното поддържане в планинските проходи и пътните участъци с висока надморска височина в Смолянска област. Договорът за поддържането им изтече в края на март, но се удължава с един месец.

С удължено зимно поддържане са основните направление – Чепеларе – Рожен – Соколовци, Пампорово – Стойките, Смолян – Превала – Стойките -Широка лъка – Девин – Кричим, Лъки – Момино вода –Рожен, Рудозем – Смолян, Рудозем- Чокманово – Смилян, Мадан – Златоград, Белица- Загражден – Давидково – Оряховец, Батак – Доспат – Барутин и Гоце Делчев – Доспат.

Изпълнителят на договора за зимно поддържане ДЗЗД „Пътно поддържане Област Смолян“ за своя сметка трябва да почисти пътните платна на републиканската пътна мрежа от останали строителни материали и продукти, използвани за зимно поддържане, с изключение на участъците по т. I. за които, почистването да се извърши в срок от един месец след спиране на зимното поддържане, се посочва в заповедта за удължаване.

Заради спряното зимно поддържане със заповед на Тодор Василев, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ от 31 март т.г., в неделя на прохода Пампорово имаше множество закъсали автомобили.

Тази сутрин на пътя за прохода Превала на 8-10 км от Смолян кола е поднесла на заледен участък и се завъртяла и обърнала настрани. На мястото има полиция и екип на Спешна помощ. Шофьорът е с порезни рани по главата, предстои да бъде прегледан в болницата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене