Експертният съвет по отбрана на управляващите без решение относно искането за военно-техническа помощ за Украйна

След двучасово заседание експертният съвет по отбрана на управляващата коалиция не излезе с решение по предложението на „Демократична България“ за оказване на военно-техническа помощ за Украйна.

Основна тема е била състоянието на армията и възможностите за увеличение на парите за отбрана при актуализацията на бюджета, каза министърът на отбраната Драгомир Заков, който също се включи в срещата:

„Точно по това работи в момента. С проектите, знаете, социалният пакет – това са неща, които са важни, без тях няма как да имаме въоръжени сили такива, каквито искаме, така че разбира се, в случай анализът покаже, че това е необходимо, ще го направим“, заяви министър Заков.

Един от вносителите на предложението – съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов, отложи решението за предоставяне на военна помощ за уикенда:

„Имаме проект, с който ще работим днеска и утре. Трябва да има резултат през уикенда“.

По-рано днес вицепремиерът Корнелия Нинова отново потвърди позицията на партията си, че БСП няма да подкрепи предоставянето на военна помощ.

Тя също така увери по време на парламентарния блицконтрол, че оръжия и стоки с двойна употреба за Украйна не са изнасяни от нашата страна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене