Талантливата Галина Димитрова пред Топ Преса: Гоце Делчев, Гърмен, Огняново…. това е райско кътче, целунато от Бога

Галина Димитрова ще пее на 02.04.2022 г от 17,00 ч.- събота в „Неврокоп Арена“ по повод седмия рожден ден на Клуб по художествена гимнастика „Пирин ЕМ“ – гр. Гоце Делчев.

Галина има завършено музикално, педагогическо и икономическо образование. През 2007 г. На конкурса Мисис България печели наградата на публиката и през 2008 г предствя България на световния конкурс „Мисис Глоуб“ в САЩ, откъдето се завръща с няколко награди. Известно време работи като главен експерт – икономист в министерството на икономиката и от 2019 е водеща на предаването „Съвременни незнайни воини“ по Национална телевизия „Българе“/БГ+/. В момента подготвя първия си авторски албум с македонски песни в тандем с композитора Стоян Джамбазов – Джемби и поета Константин Пашкулев. Специално за „Топ преса“ тя даде ексклузивно интервю.

 

  • Галина, ти си отново в Гоце Делчев, както те свързва с нашия прекрасен град?

 

  • Най-интересното е, че никога не бях си представяла, че е възможно да обичам друг български град като роден. Една от най-любимите ми планини винаги са били Родопите, но специално Западните Родопи са били за мен мистерия. Бях чувала уникални неща за хората, живеещи в този край, но не се бях срещала с тях. Докато преди шект години моята дъщеря ме запозна с майката на най-добрата си приятелка, която разбира се е от този край – Дани Ралева. Покрай това приятелство започнах много често да посещавам този край – Гоце Делчев, Гърмен, Огняново и др. И установих, че това е райско кътче, целунато от Бога. И така, любов до ден днешен.

 

  • Доколкото рзбрахме, творческия екип, който сте избрали е местният композитор Стоят Джамбазов – Джемби и поетът Константин Пашкулев. Как се стигна до това сътрудничество?

 

  • Това е много интересен въпрос, благодаря за което на Топ преса. Преди три години започнах като водещ в Национална телевизия „Българе“ и бях част от екипа, който направи редица предавания за региона. Така се запознах с тях по време на интервютата и бях впечатлена от колоритните им личности. Впоследствие се запознах с тяхното творчество като тандем и почуствах прилив на творческа енергия. Осени ме идеята да сбъдна една своя мечта – да създам авторски албум с македонски песни и реших да поставя началото точно оттук и точно с този тандем. И неслучайно първата ми изява ще бъде в гр. Гоце Делчев.
  • Как се стигна до участието ти в „Пирин фолк Сандански 2021 г“.?
  • След запознанството ми с Джемби и Коцето, заедно моята приятелка Дани, която е и мой импресарио, ме убедиха да представя първите си две авторски песни по аранжимент на Джемби на фестивала през 2021 г.Така се постави началото на новия ми музикален проект. Точно тези две песни имам удоволствието да представя на седмия рожден ден на клуба по художествена гимнастика в Гоце Делчев.

 

  • Какви нови проекти да очакваме от теб?

  • С тандема Джемби – Пашкулев имаме 4 нови готови проекта, които тепърва ще представим и с който тандем ще продължим да работим и за в бъдеще. Има и някои други изненади, които засега ще бъдат запазени в тайна.

 

  • Отправете вашите пожелания послучай празника.

 

  • Ако всеки от нас може да подобри с нещо състоянието на клуба – длъжни сме да го направим. Ако ви се вършат добрини и мечтаете работата ви да има кауза – нека заедно да я подкрепим. Децата – те да нашата национална кауза. Мили грации, продължавайте да тренирате неуморно и да представяте България по целия свят.

Интервюто взе 

Константин Пашкулев 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене