Президентът: Необходимо е обучение на младите хора за адекватна реакция при бедствия, аварии и кризи

Президентът Румен Радев посети Полигона за обучение по защита  при бедствия, аварии и кризи в столичния район Панчарево, който засега е единствен по рода си у нас. Държавният глава присъства на обучението на ученици как се реагира при кризисни ситуации като пожар, земетресение, наводнение и други.

„Това е изключително успешен модел, който държавата трябва да подкрепи много по-силно, така че да се мултиплицира във всички останали общини“, заяви президентът Радев. Той изтъкна и методите за обучение и професионалната подготовка на екипа, който работи там.

„За съжаление, през годините подготовката на младото поколение за действие в случай на кризи беше доста занемарено, затова симулационният център тук – с необходимото оборудване, екипировка, действия за оцеляване, е изключително важен“, заяви още президентът Радев при посещението си. По думите му подготовката на младите хора им помага да запазят не само своя живот в критична ситуация, но и да знаят как да действат, за да запазят живота и на другите.

По време на посещението на президента бяха връчени грамоти на преминалите обучението ученици. Държавният глава се запозна с дейността на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. Полигонът за обучение по защита  при бедствия, аварии и кризи разполага с общо осем площадки за различни аварийно-спасителни дейности, а от създаването му досега през него са преминали обучение над 4 500 ученици от начални училища.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене