Йоpдан Цонев: Oт гоcподин Доган знам, че yважава Слави Тpифонов като ycпял човеĸ

КАДЪР: БНТ

От господин Доган знам, че уважава Слави Трифонов като успял човек, шоумен, но знам също така, че той последните години не се е чувал и виждал със Слави Трифонов. Това заяви в студиото на „Панорама“ Йордан Цонев от ДПС, пише 24chasa.bg.

По думите му понякога, след нов избор, се сменят противниците и съюзниците и, ако погледнем към Европа, това е нормална практика.

Той допълни, че ДПС ще подкрепи тази промяна, без да участва в управлението.

Трите партии очевидно нямат достатъчно, за да съставят кабинет. Ние казваме, че ще ги подкрепим по определени политики. ГЕРБ е токсична партия, защото всяка партия, която приеме във властта, прегръща я и след това изчезва“, коментира Йордан Цонев.

„Появили се тази тема, значи идват избори. Ако ни поканят на разговори ще седнем да говорим, досега не са ни канили. Ние от 4 години говорим, призоваваме за диалог и казваме, че българският политически живот е в криза, защото няма никакъв диалог между политическите субекти. Предсрочните избори не са неизбежни, вървим с бърза скорост към тях. Ние сме готови за избори. Но от гледна точка на страната, нещата не стоят така. Това ще бъде тежка политическа грешка“, предупреди Йордан Цонев.

Той коментира липсата на Делян Пеевски в листите на ДПС така:

„Всички наши структури номинираха Пеевски, но след това господин Пеевски ни уведоми, че неговото лично решение е да не участва в изборите и да не бъде кандидат за депутат. Това е личен избор на господин Пеевски.

24chasa.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене