Нинова към Вархей: Присъединяването на РСМ не може да стане за сметка на българския национален интерес и българската история

Председателят на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин и председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски се срещнаха с комисаря по въпросите на съседството и разширяването Вархей. Беше обсъден въпросът за стартиране на преговори на РСМ за присъединяване към ЕС.

БСП препотвърди досегашната си позиция: Присъединяването на РСМ не може да стане за сметка на българския национален интерес и българската история. Езикът на омразата и дискриминация на българите са недопустими за нас. Българското правителство полагаме всички усилия, разширихме диалога между двете страни, но са необходими още усилия от македонска страна за изпълнение на двустранния договор. Ние се придържаме към коалиционното споразумение на българското правителство, в което е записано, че „запазваме единната българска позиция на България по отношение на РСМ и надграждаме в конструктивен дух“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене