Новият шеф: В „Напоителни системи” съкращения няма да има

„Няма да правя съкращения в „Напоителни системи” ЕАД. Напротив, искам да разкрия нови работни места. Имаме огромна нужда от хидроинженери и технически ръководители. Овакантява се и постът главен инженер- ХТР – Дупница.”, това каза новият управител на клон „Струма- Места” адвокат Кирил Пешев. Той беше избран за поста и назначен на 18 март от Борда на директорите на държавното дружество.

В офиса в Дупница назряваше напрежение заради забавените заплати на екипа.

„Работниците и служителите чакаха заплати за януари. Първата ми задача беше те да си получат парите, която и осъществих. До дни ще бъдат изплатени заплатите за февруари. Иначе основната ми грижа в момента е подготовката за предстоящия поливен сезона в Югозапада.”, заяви Пешев.

Той даде заявка да не бъде директор от стола и да се запознае със ситуацията и проблемите по места.

„Започнахме почистването на всички канали и съоръженията, които се нуждаят от ремонт. На места съоръженията са разрушени, повредени или откраднати. Работим и по почистването на коритата на реките. На нашата територия, която обхваща най- големият и тежък район в страната, е и язовири „Дяково”, който е един от обществено значимите язовири на територията на България. Онзи ден дори го посетих и разговарях с един от работниците, наш служители. Разговарях с работника, който обслужва съоръженията на водоема. Запознахме се, оказа се, че и той се казва Кирил. Човекът беше учуден, сподели ми, че работи в „Напоителни системи” от 32 години и за първи път началник идва на място. Имам намерение да обходя всеки обект от моя район на „Напоителни системи”. Ще направя пълен оглед по места. Натъквам се на страшно много проблеми, както в организационен план, така и в технически. Възнамерявам да направя пълна ревизия на цялата документация. Разбрах, че дни преди да встъпя в длъжност е имало провекра от прокуратурата.”, изброи Пешев.

Той сподели, че дружеството се нуждае от стратегия за акумулиране на повече средства, които да се инвестират в ремонта на съоръженията. Проблемът обаче е, че намаляват и земеделските производители, които имат нужда от вода за напояване. „Извършването на ремонтите належащо, защото това ще доведе до намаляване на загубите на вода и ще се увеличи делът на поливните площи. Най- лошото е, че земеделските производители са намалели през последните две година, което е следствие на недобрата държавна политика до сега.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене