Съветникът Кирил Илиев иска по-високи такси за колите за охрана и инкасо в центъра на Благоевград

Общинският съветник от ГЕРБ Кирил Илиев предлага изменение на две Наредби на Община Благоевград – за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и за опазване на общинската собственост и обществения ред. С тях той търси решение на проблема с разбитите декоративни плочници в пешеходната зона на централна градска част от автомобилите за инкасова и охранителна дейност и от колите, които доставят стоки в търговските обекти.

Кирил Илиев иска пропускът за движение и престой на едно МПС през пешеходните декоративни плочници в центъра на града, което зарежда стоки, да струва 36 лева с ДДС /на тон/ на час.

Издаването на пропуск на кола, която извършва охранителна дейност, да е на стойност 180 лева с ДДС на месец. За автомобилите, които извършват инкасо, тази цена да е 500 лева с ДДС на месец.

Друго негово предложение е за обслужване на банки и финансови институции, както и за достъп до домовете на живеещите в централна градска част, пропуските за достъп да се издават за времето до 09,00 часа сутринта, за периода от 16,00 до 17,00 часа и за времето след 22,00 часа вечерта.

„Тези цени не са пипани 11 години. Декоративните плочници не могат да издържат такова системно натоварване от автомобилите. Това води до тяхното унищожаване. Със средствата, събрани от повишената такса, ще се поправят, ремонтират или подменят плочките, които са в лошо състояние и развалят облика на пешеходната зона, а и създават дискомфорт за жителите и гостите на града”, категоричен е общинският съветник от ГЕРБ – Кирил Илиев. Той се надява предложенията му да се разгледат и гласуват на сесия на ОбС-Благоевград следващия месец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене