Казусът с отстранения кмет на Разлог Кр. Герчев днес влиза в Административен съд – Благоевград

Днес преписката по прекратяване мандата на кмета на Разлог Красимир Герчев ще бъде депозирана в Административен съд – Благоевград. Това реши в петък вечерта Общинската избирателна комисия в Разлог, която се събра по спешност заради постъпилата в 13:35 часа същия ден жалба с вх. № 213/18.03.2022 г. от Красимир Иванов Герчев срещу Решение № 135/11.03.2022 г. на ОИК – Разлог относно предсрочно прекратяване на пълномощията му като кмет на община Разлог.

Въпросната преписка е от 4 документа – решенията на Административен съд – Благоевград и на ВАС за конфликт на интереси от страна на Герчев, решението на ОИК – Разлог за прекратяване на мандата му и жалбата на Герчев. След депозирането й в благоевградския съд вероятно още до края на тази седмица ще бъде насрочено административно дело за произнасяне на съда по жалбата.

ОИК – Разлог използва заседанието, за да бъде изготвен приемно-предавателен протокол за предаване на ключовете от архива, печатите, ел. подпис и други. Те бяха предадени от зам. председателя Славчо Попов на назначената миналата седмица председателка на комисията адв. Илонка Пандева от квотата на ГЕРБ. Както писахме, тя бе издигната до председателския пост след оставката на предшественичката й.

Миналата седмица Герчев напусна кметския кабинет, в който влезе на 1 декември 2009 г. Функциите му временно до провеждане на избори бяха поверени на досегашния зам. кмет Венцислав Гърменов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене