Започна срещата на К. Петков със секретаря по отбраната на САЩ Лойд Дж. Остин

Ще бъде ли поискано от страната ни да даде военна помощ на Украйна – това е основният въпрос, който чака своя отговор. Очаква се двамата да обсъдят теми от общ интерес за България и САЩ.

Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща с министъра на отбраната на САЩ Лойд Дж. Остин. В рамките на разговора, който ще се състои в Министерския съвет, Петков и Остин ще обсъдят теми от интерес и за двете страни. Малко преди 10 часа от правителствената информационна служба обяви, че срещата е започнала.

След срещата българският премиер и министърът на отбраната на САЩ ще направят изявления за медиите.

Припомняме, че в материал на BBC, който описва как Русия търси нови попълнения и тактики за войските си в Украйна, авторитетната медия коментира, че американският министър на отбраната Лойд Остин е на обиколка в Европа, по-специално в България и Словакия, за да обсъди със съюзниците на НАТО „системите за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят“.

По-рано Словакия даде принципното си съгласие нейната система за ПВО да бъде предоставена на Украйна с условието веднага да бъде заменена от друга. 

https://www.vbox7.com/play:e72e20c4e2

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене