Стартира строителството на нова джамия в с. Господинци

Кметството на село Господинци публикува информация и снимки във връзка с изпълнението на проекта за нова джамия за мюсюлманите в селото.

Успешен старт, вълна от съпричастност и благотворителност на хора с големи сърца, духовна и материална подкрепа от районно мюфтийство гр. Гоце Делчев, силно рамо подадено във всяко едно отношение от областния председател на ПП ДПС г-н Ведат Хюсеин, и с ентусиазирани млади хора с огромно желание и хъс да помагат започна днес градежа на новата джамия в с. Господинци.

С курбан и молитва за успех местния имам Авдурман Кунев даде старт за отливането на основите на новия храм. Честа да започне градежа на джамията беше даден на младия местен строителен предприемач Борислав Цанков, на който и хората от селото повериха и да бъде един и от отговорниците, които ще наблюдават и контролират хода на строителството.

17 март 2022 година ще остане като паметна дата в историята на малкото село. Ден, в който официално бяха положени основите на новата джамия, а и с нейното започване бе реализирана заветна мечта от години наред на мюсюлманите от селото да си построят джамия за тях и техните поколение.

Въпреки изключително високите цени на строителните материали благодарение на дарители, хора с огромни сърца всички строителни материали необходими за основите и до кота нула вече са подсигурени, а хората от селото кой, когато има възможност, ще полагат безвъзмездно труд за да върви успешно градежа на новата джамията. Макар че строителството във днешно време е скъпо и ще бъде трудно и непосилно за малкото село искрено се надявам, че хора с по-големи възможности и желание за благотворителност ще продължат да ни подкрепят, за да можем и ние един ден да се зарадваме на нова джамия. АМИН.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене