Според представителите на бизнеса страната ни има голям потенциал за развитие на балнео и спа туризма, както и за пътувания, свързани с дентални и пластични интервенции

Министър Проданов обсъди развитието на балнео и спа туризма с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара

Министърът на туризма Христо Проданов обсъди развитието на балнео и спа туризма с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара. На срещата присъстваха председателят на Комисията по туризъм в НС Илин Димитров, както и представители на „Луфтханза“, „Софткънект“, Black See Allinace и туристическия бранш.

Министър Проданов заяви, че предстои промяна в позиционирането на дестинация България чрез маркетингови и рекламни стратегии, като ще се заложи на тясно таргетиране. По думите му министерството е изпратило искане за оферти за одит на дестинацията от международни компании, които имат офиси в почти цяла Европа и е в процес на разглеждане на получените оферти.

„Бюджетът на министерството беше приет преди около седмица и ние разбираме, че няма време да бъдат организирани нови обществени поръчки. Поради тази причина намерихме начин как да рекламираме прозрачно и ефективно дестинация България чрез закупуване на рекламно време в чуждестранни телевизии, за да успеем да се справим за летния сезон“, уточни министърът. И допълни, че в момента се търси начин как това да се направи и в социалните мрежи. „Въпреки, че бюджетът ни не е голям, аз съм сигурен, че ако се използват правилните маркетинг и комуникационни канали, ще се справим много по-добре от миналите години“, бе категоричен министър Проданов.

Представителите на бранша споделиха, че туристите се притесняват от военните действия между Русия и Украйна, както и че това може да се отрази на положителния имидж на страната ни като безопасно място за почивка.

Министър Проданов пое ангажимент да работи за подобряване имиджа на страната ни, за да може туристите да са спокойни и сигурни по време на престоя си в България. Той обясни, че в момента са започнали срещи с посланиците на Сърбия и Румъния, като предстоят разговори и с посланика на Великобритания и други европейски държави с цел увеличаване на туристопотока към България.

Според представителите на бизнеса страната ни има голям потенциал за развитие на балнео и спа туризма, както и за пътувания, свързани с дентални и пластични интервенции.

На срещата бе обсъдена и темата за евентуално увеличение на цените на самолетните билети за вътрешните полети в Европейския съюз, което несъмнено би дало отражение и върху туристическия сектор у нас.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене