Студенти в ЮЗУ ще научат повече за личните данни от лекция на шефа на Комисията

Утре в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще е Венцислав Караджов – председател на Комисията за защита на личните данни на Република България и заместник-председател на Европейския надзорен орган по защита на данните. Той ще изнесе публична лекция по актуални въпроси, свързани с обработването и защитата на личните данни.

Срещата му със студенти, преподаватели и гости ще се проведе в зала 207 (Учебен корпус № 1) от 10:30 ч. След публичната лекция той ще се срещне с ректора проф. д-р Борислав Юруков, за да обсъдят възможности за сътрудничество между Югозападния университет „Неофит Рилски“ и Комисията за защита на личните данни.

Венцислав Караджов участва в началото на въвеждането на учебната дисциплина „Защита на личните данни в Европейския съюз и трети държави“, която се разработва в рамките на проект по програма „Жан Моне“ – модул. Ръководител на проекта е доц. д-р Николай Марин – декан на Правно-историческия факултет. Част от екипа са проф. д-р Габриела Белова – заместник-декан на Правно-историческия факултет, и проф. д-р Преслав Димитров – декан на Стопанския факултет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене