ВИДЕО: Модерен стол за раждане, получиха в деня на бабинден, АГ отделението в Гоце Делчев

По традиция, днес в гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“, честваха денят на родилната помощ, или както е известен според старостилния календар, бабаинден. Да бъде празнично настроение, освен народния обичай, в Акушеро – гинекологичното отделение на болницата имаха още няколко повода за празнуване. Най-важният бе, че през 2015-та година, тук са се родили повече деца от предходната 2014-та година. Часове преди празничния ритуал, дежурният екип на отделението посрещна живота и най-новия жител на гр. Гоце Делчев, Роси Халевачева. Тя е второто дете на неврокопското семейство Халачеви и тежи 3 кг. и 150 гр.

Днес бе и официалното връчване на модерен стол за раждане, дарение, инициирано от Ротари Клуб Гоце Делчев. Столът е на стойност 12 800 лв. и е съоръжение за което могат да завидят повечето болнични заведения в страната, похвалиха се от А Г – отделението.

Местната журналистка Елена Бацалова, която наскоро стана майка, лично дойде да благодари на екипът, помогнал й в трудния момент на раждане. Тя пожела да се включи в народния ритуал – да полее вода и да поднесе сапун и кърпа за да си измият ръцете хората, отговорни за появата на нов живот.

Да ги поздрави с празникът, в А Г отделението бе и кмета Владимир Москов с малка част от общинската администрация . Те изказаха благодарността на екипът за отличната работа и високият професионализъм с който се работи тук. Градоначалникът поднесе красива кошница с лакомства и скромна финансова подкрепа на отделението

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене