Как в Петрич почетоха 144 години свободна България!

С невероятната художествена композиция „Българска земя“, подготвена от ученици на ПГ „Пейо Яворов“, община Петрич отбеляза годишнината от Освобождението на България.

В патриотичната програма се включиха също Общински духов оркестър при НЧ „Братя Миладинови – 1914“ и Танцов клуб „Мания“ при ОДК – Петрич. Поздравително слово адресира до жителите и гостите на Петрич кметът Димитър Бръчков. „Никога няма да забравим подвига, винаги ще носим с обич в сърцето ликовете, думите и делата на всички знайни и незнайни синове и дъщери, които с кръвта и костите си, със сълзи и болка напоиха и освободиха българската земя“, каза кметът.

С признателност цветя и венци на паметник „Загинали за Родината“ положиха представители на общински и държавни институции, на политически партии, деца и учители от детски градини и училища, неправителствени организации, културни институции, спортни клубове.

Нека всички се гордеем, че сме българи и да пазим святото име на нашата родна България!
Община Петрич благодари на всички участници в днешната програма за отбелязване на 144 години от Освобождението и на всички граждани, които уважиха с присъствието си и се поклониха пред подвига на освободителите!

Честит празник, България!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене